Info

 

Nieuws

 

Competitie

 

Oud papier

 

Historie

 
                     
   

voor meer nieuws zie

 
 
 
   
 
 
 

Voorjaarscompetitie 2019

 
 

20 april

De eindsprint

Ready 1 sluit zegevierend seizoen af
Ready 1 speelde al enkele weken eigenlijk nergens meer om behalve de eer. In de laatste wedstrijd van het seizoen ging het team op bezoek bij het altijd gezellige Maastricht. De eerste wedstrijd bleek echter een valse start met een nederlaag van Ronald Quadvlieg. In een krappe vijfsetter knokte Lucien Cörvers zich vervolgens terug van een achterstand en vloerde hij Howard Franssen. Daarna zette de onfeilbare Mischa Lechanteur Ready op voorsprong. Ondanks verwoede pogingen van Mestreechse gastheren, had Ready 1 in het restant van de wedstrijd duidelijk de overhand. Ronald herstelde zich van zijn nederlaag en wist zijn overige twee partijen in stijl te winnen. Ondanks een nederlaag tegen Mirjam van Roode wist ook Lucien met twee zeges een flinke bijdrage te doen aan de mooie seizoensafsluiting. De speciale vermelding is echter voor Mischa en zijn indrukwekkende seizoen. Ook Maastricht wist hem geen punten af te snoepen waardoor hij al zijn 24 partijen dit seizoen heeft gewonnen: een knappe 100%. Chapeau!


Problemen stapelen zich op bij Ready 2
Waar Ready 2 nog geen drie weken geleden netjes in de middenmoot stond in de 3e klasse C, zag de wereld er voorafgaand aan de wedstrijd tegen nummer drie Schimmert ineens heel anders uit. Na de ongelukkige 1 - 9 nederlaag vorige week, stond het team ineens op een degradatieplek met een gat van vijf punten naar de veilige vijfde plaats. Met nog slechts twee wedstrijden te spelen was er dus een duidelijke opdracht: vechten voor ieder punt. Dat was perfect van toepassing op de eerste wedstrijd. In een zinderende partij kwam Kaj Nelissen tegen Bas van de Mortel op een 0 - 2 achterstand, maar wist hij het tij te keren en Ready alsnog op voorsprong te zetten. Schimmert kwam echter direct langszij dankzij een zege van Marcel Soons op Chrit van Tol. Vervolgens was het de beurt aan Ruud Pessers, die zich tweemaal knap terug wist te vechten van een achterstand, maar in de vijfde game alsnog het hoofd moest buigen voor de sterk spelende Monique Steyns. Nadat Chrit en Kaj nog prima weerstand boden in het dubbel, had Ready lange tijd geen antwoord meer op de bij vlagen ongrijpbare Schimmertse equipe. Pas in de negende partij wist Ready voor de tweede keer een punt te pakken dankzij een eenvoudige zege van Kaj die zodoende wederom zijn sterke tweede seizoenshelft een vervolg gaf. Daarmee wist hij ook de eer te redden in een zware 2 - 8 nederlaag. Met nog eén wedstrijd te gaan, heeft Ready 2 een wonder nodig om degradatie te ontlopen. Over twee weken wacht een confrontatie met Vijlen, dat nog voor het kampioenschap speelt. Het is Ready 2 er alles aan gelegen daar het beste beentje voor te zetten met het oog op de teamratings.


Subliem Ready 3
"Wat Ready 1 kan, kunnen wij beter", moet Ready 3 hebben gedacht in hun laatste wedstrijd van het seizoen. In Geleen was hekkensluiter Kluis de tegenstander. Het zou een onvervalste slachtpartij worden. Tom "Mr. Sorry" Hoogers mocht het spits afbijten. Op kenmerkende, braggelende wijze won hij eenvoudig zijn eerste pot. Vervolgens was het de beurt aan Paul Geuskens, die zijn seizoensdebuut goed begon door de Broekhemse voorsprong uit te breiden. Ger Lechanteur kon natuurlijk niet achterblijven en zette de gastheren op een schier onoverbrugbare achterstand. Ready 3 bleef hongerig en op zoek naar meer. Kluis werd van het kastje naar de muur gespeeld en had amper iets in te brengen. In de laatste wedstrijd had Paul Geuskens het nog even lastig met Frans van Oosterbosch, maar wist hij met een uiterste krachtsinspanning Kluis te beletten om de eer te redden. Een werkelijk sublieme en volkomen verdiende 10 - 0 overwinning voor Ready 3. Wat een manier om het seizoen af te sluiten. Voor de eindstand maakt het helaas niets uit: het team eindigt als derde met twee punten achterstand op de nummer twee.

 
 
 
 

6 april

Zegeloos weekend in de Beemde

Ready 1 onderuit tegen hekkensluiter
Na de nederlaag van vorige week tegen koploper Kerkrade bevond Ready 1 zich in niemandsland als nummer twee. In het restant van de competitie speelt het team dan ook vooral voor de eer. Tegen hekkensluiter Elsloo had het team een uitstekende kans om vorige week snel te doen vergeten. Hoewel het al vrijwel zeker was van degradatie, dacht Elsloo daar anders over en kwamen de bezoekers direct op voorsprong nadat Lucien Cörvers zijn eerste partij verloor. In twee spannende vijfsetters wisten Ronald Quadvlieg en Denis van de Bool vervolgens aan het langste eind te trekken. Elsloo kwam echter direct weer terug en halverwege keek Ready tegen een 2 - 3 achterstand aan. Ook in de tweede helft van de wedstrijd bleven beide teams aan elkaar gewaagd. Lucien trok de stand weer gelijk waarna de sterk spelende Denis de gastheren weer op voorsprong zette. Ondanks de vechtlust van Ready viel in het restant alles in het voordeel van de bezoekers uit. Ondanks de 4 - 6 nederlaag, verandert er echter niets voor Ready 1. Het blijft tweede en hoeft niet naar boven of onder te kijken.


Knap gelijkspel Ready 2
Ready 2 is nog altijd verwikkeld in een strijd die wellicht pas in de laatste speelronde zijn climax gaat krijgen. In de negende speelronde was Maastricht de tegenstander. Een belangrijke wedstrijd aangezien beide teams vooraf precies hetzelfde aantal punten hadden. De bezoekers traden aan in hun sterkste opstelling en hadden de intentie om een gaatje te slaan. Ready 2 speelt echter sterk dit seizoen en laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Zo ook deze keer. Hoewel de eerste wedstrijd door Ruud Pessers werd verloren van de sterke Jannis Stepputis, stelden Kaj Nelissen en Chrit van Tol daarna direct orde op zaken. Diezelfde Jannis bleef de hele wedstrijd een plaaggeest voor Ready 2 en scoorde met een hattrick en het dubbel vier punten voor de bezoekers. Chrit bleek gelukkig hersteld te zijn van zijn vormdipje en wist ook een tweede punt te scoren. Datzelfde gold voor Kaj, die de laatste weken op dreef is. Via een zege van Ruud werd de eindzege bepaald op een 5 - 5 gelijkspel: een resultaat waar vooraf voor getekend zou zijn. Op onderling resultaat is Maastricht nu echter in het voordeel ten opzichte van Ready 2. Maar met de altijd nog minieme verschillen, kan er nog vanalles gebeuren in wat een krankzinnig slot van de competitie lijkt te gaan worden.


Kranig verweer Ready 3 tegen koploper
Voor Ready 3 stond een affiche tegen koploper Koningslust op het programma. Een zwaar onderonsje waar in de heenronde een ruime 9 - 1 nederlaag tegen was geleden. Het team startte echter vol goede moed aan de wedstrijd na de recente resultaten. Aanvankelijk kon die helaas niet worden doorgetrokken en was Koningslust een flink maatje te groot voor Ready 3. In de eerste helft van de wedstrijd wist enkel Richard Mensch een puntje te pakken en moesten Ger Lechanteur en Simone Kusters-Tossings hun meerdere erkennen in de koploper. Op karakter vocht men zich vervolgens terug in de wedstrijd. Ger gaf het startsein voor een sterke comeback en won zijn laatste twee partijen. Het slotwoord was voor Simone. In een spannende vijfsetter kwam ze 0 - 2 achter en leek het kaarsje uit te gaan, maar wist ze het tij te keren en de eindstand op 4 - 6 te bepalen. Ondanks de kleine nederlaag een knappe uitslag, zeker gezien het krachtsverschil van de koploper met de overige teams in de poule. Over twee weken speelt Ready 3 in Geleen haar laatste wedstrijd en kan het een goed seizoen in stijl afsluiten.

 
 
 
 

30 maart

Wisselend succes in Broekhem

Ready 1 kopje onder in rechtstreeks duel
Voor Ready 1 stond misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. Als nummer twee nam het het op tegen koploper Kerkrade 1, waar eerder dit seizoen een 8 - 2 nederlaag tegen werd geleden. Toevalligerwijs waren die zes punten vooraf precies het verschil tussen beide teams. Kopman Mischa Lechanteur - die er in de uitwedstrijd niet bij was - startte namens Ready en zette in een prachtpartij voor de toeschouwers direct de toon. Ronald Quadvlieg wist daar helaas geen vervolg aan te geven en verloor zijn eerste partij. Denis van de Bool speelde daarna een sterke wedstrijd tegen Ronald Köster waarin hij zelfs een 2 - 1 voorsprong wist te nemen. Helaas +bleek dat niet voldoende. De wedstrijd bleef gelijk op gaan. Ronald en Mischa wonnen samen het dubbel. In wederom een spannende vijfsetter dolf Ronald vervolgens het onderspit tegen Thijs Willems, waarna Mischa de stand weer gelijk trok tot 3 - 3. Ready 1 bleef vechten, maar beloning bleef uit. Denis vond ook zijn Waterloo en bleef puntloos. Datzelfde gold voor Ronald, die na een knappe comeback nóg een vijfsetter verloor. Het was Mischa die de schade beperkt hield en met zijn zesde hattrick van het seizoen de eindstand op 4 - 6 voor Kerkrade bepaalde. Een nederlaag die net zo goed andersom had kunnen zijn. Ready 1 blijft tweede en staat een beetje in niemandsland. Omhoog kijken hoeft niet meer en het gat naar de nummer drie is negen punten.


Belangrijke punten voor Ready 2
In de ongemeen spannende derde klasse C vecht Ready 2 iedere week om de broodnodige punten voor lijfsbehoud. In de achtste speelronde moest dit gebeuren tegen naaste achtervolger Kluis 6 dat vooraf een punt minder had. Ready begon sterk aan de wedstrijd met Ruud Pessers die op knappe wijze Kim Timmers - in Geleen nog de plaaggeest voor team 2 - opzij zette. Die schwung was daarna echter even verdwenen. Kaj Nelissen had geen schijn van kans tegen Ruud Timmers, waarna ook Chrit van Tol zijn eerste wedstrijd verloor. In het dubbel trokken de bezoekers tegen het duo Ruud / Kaj wederom aan het langste eind. De laatste seizoenen blinkt Ready 2 gelukkig uit in wilskracht en dat was deze keer niet anders. In een wedstijd met een verschroeiend tempo blokte Kaj zich voorbij zijn tweede tegenstander. Ruud volgde zijn voorbeeld en trok zodoende de stand weer gelijk tot 3 - 3. In het restant van de wedstrijd bleek Kluis helaas sterker. Chrit en Ruud waren eveneens kansloos tegen Ruud Timmers en Chrit zat ook in zijn derde wedstrijd niet lekker erin. Enkel Kaj wist met zijn tweede overwinning van de dag nog een belangrijk punt te scoren en bepaalde de eindstand op een 4 - 6 nederlaag. Ready 3 zakt daarmee naar de vijfde plaats, eén punt achter Kluis 6 en een piepklein gaatje naar plekken 6 en 7 in de degradatiezone.


Ready 3 boekt knappe zege
Na twee dikke overwinningen op rij was het zelfvertrouwen bij Ready 3 groot. Nummer twee Kerkrade 3 kwam op bezoek in de Beemde in de hoop niet als kanonnenvoer te dienen. Het bal werd geopend door Tom Hoogers en Casper Lamers, de beste man bij Kerkrade. Tom begon matig, gaf zijn tegenstander alle tijd van de wereld en kwam 0 - 2 achter. Hij werd gelukkig op tijd wakker en wist de partij alsnog naar zich toe te trekken. Richard Mensch en Max Bodelier denderden vervolgens met het nodige forehandgeweld over de bezoekers heen en brachten Ready op een riante voorsprong. Met het dubbel kwam er wat zand in de machine, waarna Richard een maatje te klein was voor Casper. In de tweede helft van de wedstrijd was Ready 3 vervolgens vrijwel ongenaakbaar. Tom dreef met zijn gebraggel de bezoekers met tijd en wijle tot wanhoop en scoorde een welverdiende hattrick. Max was op weg dat te evenaren, maar strandde in een razendspannende vijfsetter in het zicht van de haven. Een zege van Richard was goed voor het zevende punt. In zijn laatste wedstrijd nam hij een 2 - 0 voorsprong, liet hij zijn tegenstander terugkomen, maar toonde hij veerkracht in de beslissende vijfde game. Ready 3 dendert met de 7 - 3 zege door en nadert Kerkrade tot op drie punten.

 
 
 
 

23 maart

Succesvol weekend voor TTV Ready

Zegereeks van Ready 1 duurt voort
Het eerste team is dit seizoen ijzersterk bezig en stond na de heenronde op een zeer knappe tweede plek met slechts twee punten achterstand op koploper Kerkrade. Uit tegen Kluis kreeg het team de gelegenheid om het sterke seizoen een passend vervolg te geven. Freddy Tossings zorgde echter voor een valse start: hoewel hij in de wedstrijd groeide, moest hij zijn eerste partij aan de gastheren laten. Gelukkig zijn er dan altijd nog Ronald Quadvlieg en Mischa Lechanteur die de schade kunnen en ook deden repareren zoals het een echt team betaamd. Het duo Freddy / Mischa zette Ready 2 vervolgens op een comfortabele 3 - 1 voorsprong in een zwaarbevochten dubbel. Die voorsprong gaf het team niet meer uit handen. Ronald wist ook zijn tweede partij te winnen, maar verloor zijn laatste wedstrijd in een spannende strijd. Freddy wist helaas geen punten te pakken. Hoewel hij prima tegengas wist te geven, was het niet voldoende om Kluis wat af te snoepen. En dan was er zoals zo vaak nog ene Lechanteur die de familietraditie eer aan doet met wederom een hattrick. Zijn vijfde van het seizoen alweer en daarmee blijft hij ongeslagen. Hoewel Ready 1 met 6 - 4 wist te winnen, zag het koploper Kerkrade wel het gat vergroten tot zes punten. Op haar beurt heeft Ready 1 weer een groot gat met nummer drie.


Belangrijke punten voor Ready 2
In de razendspannende 3e Klasse C zijn de verschillen halverwege de competitie angstaanjagend klein. Elke week wordt er hard gestreden in de wetenschap dat ieder punt beslissend kan zijn aan het einde van de rit. Uit tegen Heerlen 5 was dit niet anders voor Ready 2. Chrit van Tol, bezig aan een sterk seizoen, kwam traag op gang, maar wist zijn eerste partij uiteindelijk overtuigend in winst om te zetten. Vervolgens schoot Kaj Nelissen uit de startblokken, liet hij zijn tegenstander nog terugkomen, maar besliste de pot alsnog in een solide vijfde game. Deze goede voorbeelden kon Pascal Kabo helaas niet volgen. Na een 0 - 2 achterstand knokte hij zich knap terug, maar in de vijfde game moest hij alsnog het hoofd buigen. Chrit en Kaj zetten dit echter direct weer recht in het dubbel. Met een mooie en zwaarbevochten 3 - 1 voorsprong op zak, hoopte Ready 2 een gat te kunnen slaan met Heerlen in het restant van de wedstrijd. Chrit liet Ready echter in spanning door verrassenderwijs zijn laatste twee partijen te verliezen. Pascal wist zijn tweede partij van de avond te winnen waarna hij in zijn laatste partij helaas een 2 - 0 voorsprong uit handen gaf. Man van de dag werd Kaj, die na zijn totale offday van vorige week nu tegen Heerlen geen moment meer in de problemen kwam en zo zijn eerste hattrick in de derde klasse liet aantekenen. Dankzij de 6 - 4 zege blijft Ready 2 op de knappe vierde plaats staan, al is het gat met hekkensluiter Heerlen slechts zeven punten.


Ready 3 legt Heerlen op de pijnbank
Na de klinkende zege op Kluis vorige week, trad Ready 3 deze week aan in en tegen Heerlen. Na de eerste seizoenshelft vond het team zich terug in de middenmoot op de derde plaats. Ready 3 vloog uit de startblokken tegen het jeugdige Heerlen. Richard Mensch en Miranda Willems-Cörvers wonnen op overtuigende wijze hun eerste partijen. Tom Hoogers had het vervolgens wat lastiger tegen het druistige en jeugdige elan, maar wist ook zijn eerste pot uit het vuur te slepen met zijn leepheid. En Ready denderde door. Richard en Tom zetten samen het dubbel naar hun hand, waarna Richard zich ook langs zijn tweede tegenstander wist te slaan. Halverwege stond zodoende een 5 - 0 voorsprong op het bord voor Ready 3: een ongekende weelde. Heerlen begon daarna uit een ander vaatje te tappen en trakteerde Miranda en Tom op nederlagen in twee spannende vijfsetters. Met een solide zege van Tom werd de zege gelukkig veilig gesteld. Miranda verloor helaas ook haar laatste partij, maar zag Richard dat compenseren met een zwaarbevochten hattrick. Chapeau! Met deze mooie en klinkende 7 - 3 zege blijft Ready 3 op de derde plek staan. Een beetje in niemandsland.

 
 
 
 

9 februari

Zwaar weekend voor TTV Ready

Ready 1 kopje onder in Kerkrade
Na de mooie thuiszege op Kluis vorige week, trad Ready 1 in de tweede speelronde aan in en tegen Kerkrade. Zonder kopman Mischa Lechanteur moesten de heren uit Broekhem de gedoodverfde kampioenskandidaat het nodige tegengas gaan geven. Kerkrade vloog uit de startblokken en bezorgde Denis van de Bool en Lucien Cörvers hun eerste nederlaag van de dag. Ronald Quadvlieg luidde een kortstondig tegenoffensief in. Hij nam een 2 - 0 voorsprong tegen Thijs Wilems, maar gaf de partij in het zicht van de haven alsnog uit handen. Zijn elan nam hij meer naar het dubbel waar hij samen met Lucien tekende voor het eerste Broekhemse wapenfeit van de dag. Vervolgens was het echter snel gedaan met de pret en liet Kerkrade zien uit welk hout het gesneden is. Enkel Lucien wist in een spannende vijfsetter nog voor een punt te zorgen. Na de overtuigende 7 - 3 zege op Kluis, vindt Ready 1 zich na de 2 - 8 nederlaag terug in de middenmoot.


Kluis maatje te groot voor Ready 2
Na een verrassende en belangrijke zege op Heerlen in de eerste speelronde, was dit keer de zaal van Kluis het toneel van de volgende stap in de strijd tegen degradatie. Ready 2 begon voortvarend aan de dag. Chrit van Tol nam in no-time een riante voorsprong in de openingswedstrijd. Helaas voor hem leek tegenstandster Kim Timmers wel als herboren in de derde game en verdween die voorsprong als sneeuw voor de zon en moest hij uiteindelijk zelfs nog zijn meerdere erkennen. Vervolgens moest Kaj Nelissen even warmdraaien, maar trok hij uiteindelijk vrij eenvoudig de stand weer gelijk. Na zijn hattrick van vorige week, had Ruud Pessers moeite om het goede gevoel te vinden en had hij weinig in te brengen tegen het jeugdig grut. De bezoekers uit Broekhem gaven zich echter niet zomaar gewonnen en keerden de wedstrijd om. Chrit en Kaj zegevierden samen in het dubbel, waarna Chrit en Kaj beiden met een enkelzege Ready weer een 4 - 3 voorsprong bezorgden. Daar bleef het echter bij. Ruud Pessers kwam nog dicht bij het vijfde punt in een razendspannende vijfsetter, maar uiteindelijk was een 4 - 6 nederlaag het eindresultaat.


Ook Ready 3 niet opgewassen tegen Kerkrade
Ready 3 mocht net als het eerste team aantreden in Kerkrade. De start was stroef: Richard Mensch was niet opgewassen tegen Casper Lamers. Max Bodelier wist echter direct wraak te nemen met alweer zijn derde zege van het seizoen. Simone Kusters-Tossings deed daar nog eens een schepje bovenop en zette Ready 3 zelfs op voorsprong. Een voorsprong die nog verder werd uitgebreid door het dubbel te winnen. Ondanks strijdlust en verwoede pogingen, wist men echter geen punten meer af te snoepen van Kerkrade en ging met een 3 - 7 nederlaag op zak terug naar huis.

 
 
 
 

31 januari

Vooruitzicht
Aan de vooravond van de nieuwe competitie is het een goed moment om vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen. Hoe zijn de spelers uit de winterstop gekomen? Gaan de bijgekomen pondjes van Kerstmis roet in het eten gooien? Kortom, wat kunnen wij verwachten?


Kan Ready 1 de goede resultaten voortzetten?
Het eerste team behaalde vorig seizoen een mooie derde plaats. De teamleden kunnen elkaar goed oppeppen en zo goede resultaten behalen. Zelfs het kampioensteam van vorig seizoen kon zo verslagen worden. Maar kunnen zij dit seizoen nog verder doorgroeien en zelfs naar boven kijken? Team 1 beschikt in ieder geval over vaste waarde Mischa, waar de nodige winstpartijen van verwacht mogen worden. De vorig seizoen zeer goed presterende Ronald kan daarbij wellicht aanhaken en ook vele winstpartijen pakken. 'Stabiele' factor van het team vormt Lucien. Hopelijk kan hij de stabiliteit vasthouden en mag het team zelfs hopen op verbetering. De voortekenen zijn in ieder geval goed. Net als Ronald waren de prestaties van Denis ook niet mis. Hopelijk kan hij de stijgende lijn van afgelopen jaar doorzetten. Voor Freddy was het vorig jaar een leerjaar. Het was dan ook erg wennen aan de speelstijlen in de tweede klas. Dit seizoen is de hoop dat het leren omgezet wordt in resultaten. Misschien is kampioen worden voor dit team iets te ambitieus, maar streven er naar mag zeker!


Ready 2 op zoek naar handhaving in derde klasse
De heren van team 2 zijn nog altijd in hogere sferen vanwege het behaalde kampioenschap vorig seizoen. Dit seizoen zal in het teken staan van handhaving. Het team is gelijk gebleven, dus mag weer vertrouwd worden op de vaste waarde Ruud. De andere vaste waarde Chrit heeft een positieve metamorfose ondergaan. Hierdoor is hij waarschijnlijk de eerste helft van het seizoen niet inzetbaar. Pas in de tweede helft van het seizoen wordt verwacht dat hij de draad weer kan oppakken. Gelukkig beschikt team 2 over meer teamleden die dit gemis kunnen opvangen. Of Pascal en Patrick hun mannetje kunnen staan in de derde klas zal moeten blijken. De verwachting is in ieder geval hoopvol. Last but not least is Kaj nog inzetbaar voor team 2. Nu de verhuizing achter de rug is, kan hij zich weer volledig richten op zijn spel. Een spel dat technisch goed is, maar waarbij de resultaten niet altijd er uit komen. In de derde klasse kan hij, net als de andere teamleden, vrij spelen zonder enige druk. Iedere winstpartij is meegenomen.


Ready 3 kijkt vooral omhoog
Na de ietwat teleurstellende voorlaatste plaats afgelopen seizoen kijkt Ready 3 deze competitie vooral vooruit. Ready 3 heeft niet alleen veel ervaring in het team, maar ook nieuw opkomend talent. Was het afgelopen seizoen nog al wennen voor nieuwkomer Max, dit seizoen gaat hij hier de vruchten van plukken. Het team, als ook hijzelf, verwacht dan ook de nodige winstpartijen. De ervaring zal van Ger, Miranda, Simone en Paul komen. Hopelijk kunnen zij ook vele winstpartijen op hun naam schrijven. Met name van Paul wordt veel verwacht, gezien de resultaten van afgelopen seizoen. Daarnaast heeft team 3 ook nog Tom in de gelederen. Van hem mag zoals altijd een aantal winstpartijen verwacht worden, al zal dit seizoen pas in de tweede helft zijn. Tom wordt voor een tweede keer vader. Door het wegvallen van Tom in de eerste helft zal Richard vaker moeten aantreden. Het mindere resultaat van vorig seizoen hoeft geen trend te worden. In de tafeltenniswereld is al vaker gebleken dat wanneer iemand vaker speelt, de prestaties toenemen. Laten wij daar op vertrouwen!

 
 
 
 

Naar boven