Info

 

Nieuws

 

Competitie

 

Oud papier

 

Historie

 
                     
   

voor meer nieuws zie

 
 

Najaarscompetitie door Kaj Nelissen

 
 

13 oktober

T.T.V. Ready onverslaanbaar!


Ready 1 wint overtuigend
Het eerste team mocht deze zaterdag aantreden tegen de promovendus Brunssum. Ronald Quadvlieg zette zijn degelijke spel van de afgelopen weken voort en behaalde een hattrick. Denis van de Bool daarentegen had te kampen met een off-day. Ondanks de goede prestaties van de afgelopen week kwam hij deze week maar tot 1 winstpartij. Verrassing van de dag kwam op naam van Lucien Cörvers, die na weken van weinig tot geen resultaat, nu een keiharde hattrick neerzette. Met de 7-3 winst verstevigd Ready 1 zijn positie in de middenmoot van de poule.


Ready 2 stevent af op kampioenschap
Terwijl velen nog rustig waren aan het opstarten waren, mochten de heren van het tweede al vroeg op weg voor de wedstrijd tegen degradatiekandidaat Smash. De heren lijken dit seizoen niet te stoppen. Ook in Stramproy werden de winstpartijen aan elkaar geregen. Zowel Chrit van Tol, Kaj Nelissen als Ruud Pessers wisten ieder twee winstpartijen bij te schrijven. Het dubbel Kaj / Ruud bleek ook succesvol en zo werd het 7-3 voor Ready. Ready 2 gaat nu ruimschoots aan kop in de poule.


Ready 3 weet weer wat winnen is
Het derde team speelde dit weekend een avondwedstrijd bij Kluis in Geleen. Na het verlies van de afgelopen weken was het zaak om zo snel mogelijk weer de winning mood op te pakken. Tegen het laagst geplaatste team in de poule zou dit wel eens kunnen lukken. De start was spannend met zowel winst- als verliespartijen. Echter, na het dubbel viel de bal vaker in het voordeel van Ready. Paul Geuskens bleek ongenaakbaar en scoorde een 3 op 3. Ger Lechanteur wist 2 partijen op zijn naam te zetten. Miranda Cörvers zorgde voor het zesde punt en daarmee werd de stand 6-4 in het voordeel van Ready. Met deze overwinning nestelt Ready 3 zich in de middenmoot van de poule.

 
 
 
 

6 oktober

Wat een dag in de Beemde!


Verrassende winst Ready 1
Ready 1 verslaat de ongenaakbaar geachte koploper Red Stars met maar liefst 7-3! Zowel Mischa Lechanteur, Ronald Quadvlieg als Denis van de Bool wisten allen 2 partijen te winnen. Het dubbel Mischa / Ronald zorgde voor de kerst op de taart.


Ready 2 is niet te stoppen
Daarnaast zet Ready 2 een grote stap richting promotie door nummer twee Fortus 3 met een 7-3 nederlaag terug naar Panningen te sturen. Ook hier waren de winstpartijen mooi verdeeld. Kaj Nelissen, Chrit van Tol en Pascal Kabo wisten ieder twee partijen te winnen. Het dubbel Chrit / Kaj leverde het zevende punt op.


Ready 3 komt tekort
Ready 3 kwam tekort tegen koploper Landgraaf, maar men kan met opgeheven hoofd terugkijken op de 3-7 nederlaag. Paul Geuskens wist twee punten af te snoepen van de tegenstander. Simone Tossings deed er nog puntje bij. Helaas wist Max Bodelier deze keer niet tot scoren te komen.

 
 
 
 

29 september

Zwaar weekend in de Beemde


Flinke nederlaag Ready 1
Ready 1 kreeg bezoek van Kluis 3 uit Geleen met de zoals altijd hyperfanatieke John Bocken: een zware kluif. Mischa Lechanteur gaf zijn teamgenoten tijdens de openingswedstrijd direct het goede voorbeeld door zijn 100% score te behouden en Kluis het nakijken te geven. Lucien Cörvers en Denis van de Bool wisten dat hem helaas echter niet na te doen. Van de twee kwam Denis nog het dichtst bij een zege: Henk Verstappen was in een vijfsetter net wat te sterk. Op de beslissende momenten was Kluis de hele wedstrijd net even wat scherper en gewiekster. Gelukkig niet gewiekst genoeg om Mischa te verrassen. Met alweer zijn derde hattrick van het seizoen zorgde hij hoogstpersoonlijk ervoor dat de nederlaag beperkt bleef tot 3 - 7 waarmee Ready 1 een belangrijk gaatje houdt richting de degradatiezone.


Ready 2 dendert door
Tegen Brunssum 7 kreeg Ready 2 de mogelijkheid om de sterke seizoensstart een passend vervolg te geven. Doordat de tegenstander slechts met twee man aantrad, stond het team vooraf al op een 3 - 0 voorsprong. Dat leidde er echter niet toe dat Brunssum wat ademruimte kreeg, integendeel. Vanaf de start liet Ready 2 duidelijk zien wie sterker was. Ruud Pessers, terug van vakantie, en Kaj Nelissen lieten geen spaan heel van Brunssum en wonnen al hun partijen. Enkel Pascal Kabo liet toe dat Wim Hopmans de eer kon redden voor Brunssum. Het dubbel was prooi voor Pascal en Kaj. Dankzij de ruime 9 - 1 zege verstevigt Ready 2 haar koppositie en staat het na vijf wedstrijden op 38 punten. Volgende week wacht in De Beemde de wedstrijd tegen naaste achtervolger Fortus 3 uit Panningen.


Geflatteerde nederlaag voor Ready 3
Ready 3 trad in een spannende wedstrijd aan tegen het jeugdig enthousiasme van Elsloo 4. Dat technische superioriteit niet alles zegt in tafeltennis, bleek tijdens deze wedstijd meer dan eens. Op karakter vochten Richard Mensch, Tom Hoogers en Max Bodelier elke wedstrijd voor de punten. Toch was de einduitslag nogal vertekend. In de eerste helft van de wedstrijd was Ready gelijkwaardig aan Elsloo, maar moest het toch een 0 - 5 achterstand slikken. Het was aan de verbetenheid van Richard en Tom te danken dat Ready toch nog twee dikverdiende punten overhield aan de confrontatie. Na vijf speelrondes blijft Ready 3 meedraaien onderin de brede middenmoot.

 
 
 
 

22 september

Het weerbericht uit De Beemde: wisselvallig
Het zal niemand zijn ontgaan: de herfst heeft haar intrede gedaan in ons kikkerlandje. De diverse teams van TTV Ready waren afgelopen weekend net zo onstuimig en wisselvallig als het weer.


Ready 1 lijdt nipte nederlaag
Ready 1 ging op bezoek bij het altijd lastige Elsloo 2. Met kopman Mischa Lechanteur terug in de gelederen werd de jacht op eerherstel geopend na de nederlaag tegen Sittard vorige week. Diezelfde Mischa bezorgde Ready direct een vliegende start. Helaas werd die teniet gedaan door nederlagen van Lucien C�rvers en Freddy Tossings. Laatstgenoemden revancheerden zich echter direct samen in een puike dubbelpartij die in vijf games in Broekhems voordeel werd beslist. Met de tweede zege van Mischa pakte Ready halverwege zelfs een voorsprong. Maar waar de eerste helft nog goed verliep, sloeg de wedstrijd om in de tweede helft. Freddy en Lucien hadden niet veel meer in de melk te brokkelen en verloren hun resterende partijen. Het was te danken aan Mischa dat door wederom een hattrick de nederlaag beperkt bleef tot 4 - 6.


Wind in de rug voor Ready 2
Na hun degradatie vorig seizoen beleeft Ready 2 een uitstekende start in de vierde klasse. Na drie opeenvolgende 7 - 3 zeges volgde in de vierde speelronde een uitwedstrijd in Horst tegen Armada 3. Chrit van Tol boekte vorige week een hattrick en trok die lijn direct door in de eerste wedstrijd. Vervolgens was Patrick Theunisz echter kansloos tegen de kanonskogels Sraar Hesen, waarna Kaj Nelissen in een ietwat moeizame pot Ready weer op voorsprong zette. Na het dubbel als tussendoortje voor Chrit en Kaj dolf Chrit - ondanks drie matchpoints - in een oerspannende vijfsetter het onderspit tegen diezelfde Sraar. Vervolgens kwam Ready niet meer in de problemen. Patrick overwon zichzelf en daarna ook de tegenstander om zo zijn overige twee wedstrijden te winnen. Ook Chrit wist zonder moeite zijn laatste pot te winnen en zo twee punten te noteren. Man van de wedstrijd werd echter Kaj die na wat opstartproblemen met bij vlagen mooi spel tekende voor een drieklapper. Ready 2 doorbreekt daarmee haar reeks en komt met de 8 - 2 zege op 29 punten: de jacht op promotie lijkt te zijn ingezet.


Zware middag Ready 3
Na een sterke competitiestart is Ready 3 teruggezakt in de middenmoot. Tegen Destatec 2 uit Swalmen mocht het proberen de draad weer op te pakken. Daar dachten de gastheren echter anders over en al snel keek Ready tegen een 0 - 2 achterstand aan na nederlagen van Paul Geuskens en Max Bodelier. Tom Hoogers bracht, mede door een flinke dosis vakantieroes, Ready weer terug in de wedstrijd. Teken van een wederopstanding was het helaas echter niet. Op de bepalende momenten bleek Destatec net wat gewiekster en doortastender. Enkel Paul en Max (alweer zijn derde zege van het seizoen als debutant) wisten beide nog een wedstrijd te winnen. Ready 3 lijdt daarmee een 3 - 7 nederlaag en blijft daarmee in de middenmoot staan.

 
 
 
 

15 september

Ready 1 onderuit in Sittard
Op bezoek bij Sittard speelde Ready 1 haar tweede wedstrijd van het seizoen. Na de mooie zege op Brunssum van vorige week, trad nu een totaal andere opstelling aan. Freddy Tossings opende het bal, maar een glorieuze entree werd het helaas niet. Vervolgens had Lucien C�rvers eveneens weinig in te brengen tegen de jeugdige opponent. Maar dan was er gelukkig de ietwat onberekenbare Denis van de Bool. Vaak komt het er niet helemaal uit, maar af en toe zijn er hoge pieken. Het spel van de Sittardenaren lag hem en met een overwinning bracht hij Ready terug in de wedstrijd om erna in combinatie met Lucien ook het dubbel in Broekhems voordeel te beslissen. Nadat Sittard weer op voorsprong kwam, was het wederom Denis die de stand gelijk trok, waarna Lucien Ready zelfs aan de leiding bracht. Verder dan dat kwam het helaas niet. Met drie zeges op rij trokken de gastheren uit Sittard een kleine 6 - 4 zege naar zich toe.


Steady flow bij Ready 2
Met het halve team op vakantie, had Ready 2 te kampen met enige problemen in de bezetting. Tegen Heerlen 6 bleek dat echter geen enkel probleem te zijn, integendeel. Chrit van Tol trok op al zijn ervaring de openingswedstrijd naar zich toe en zette Ready op het goede spoor. In een spannende wedstrijd nam Patrick Theunisz vervolgens de leiding, maar moest hij het uiteindelijk uit zijn grote teen halen om de pot alsnog te winnen. Invaller Max Bodelier wist daarna ook in zijn tweede wedstrijd voor Ready een overwinning te behalen. In het vervolg van de wedstrijd kon Ready de controle behouden. Chrit tekende voor zijn eerste hattrick van het seizoen, terwijl Patrick ook zijn tweede wedstrijd won en in zijn derde nipt zijn meerdere moest erkennen in de Heerlense equipe. Na de flitsende start van Max Bodelier, begon de motor echter wat te pruttelen en moest hij zijn overige partijen aan de gasten laten. Ready 2 behaalt zijn derde 7 - 3 overwinning op rij en grijpt zo de koppositie.


Ready 3 lijdt eerste nederlaag
Team 3 moest uitspelen tegen het altijd lastige Kerkrade. Kerkrade speelde met een jeugdspeler en twee "oude rotten" die vroeger al gespeeld hadden. Joop kan zelfs nog oud speler van Ready en bij het inspelen tegen heel hem leek al op een wedstrijd (waar kennen we dit van)! Paul Geuskens speelde drie goede partijen en kon 2 keer de winst pakken. Tegen Casper moest Paul toch buigen in de vijfde set. Miranda Willems-C�rvers kon alleen tegen Angela een punt pakken, maar toch goed gespeeld. Richard Mensch kwam vandaag helaas tekort (gebrek aan techniek blijft een probleem). Tegen Angela verloor hij in de 5de set, ondanks een 2 sets voorsprong. In het dubbel hadden Miranda en Richard geen schijn van kans. (dank aan Richard Mensch)

 
 
 
 

8 september

Succesvol weekend voor TTV Ready
In een benauwde Beemde was het afgelopen zaterdag zwoegen voor alle teams. Maar aan het eind van de rit was elke druppel zweet het meer dan waard.


Overtuigende start Ready 1
Ready 1 handhaafde zich vorig seizoen in de tweede klasse en zal dit seizoen hetzelfde doel nastreven. Met een start tegen promovendus Brunssum lag een goede start in het verschiet. In een spannende eerste wedstrijd trok Ronald Quadvlieg nipt aan het kortste eind nadat hij sterk terugkwam uit geslagen positie. Vervolgens was het aan Mischa Lechanteur om de gelijkmaker aan te laten tekenen. Met een nederlaag van Denis van de Bool keek Ready 1 bij aanvang van het dubbel wederom tegen een achterstand aan. Met het dubbel werd echter het startsein gegeven voor een wederopstanding van de Broekhemse gastheren. Ronald en Mischa wonnen overtuigend het dubbel, waarna Mischa korte metten maakte met Thei Geurts en Ready weer op voorsprong zette. Vervolgens was het tijd voor de "Quadvlieg-show". Na een zomer met een operatie en diverse tegenslagen liet hij zien dat hij het spelletje niet verleerd is. Met hard werken nam hij revanche op zijn eerdere nederlaag en won hij zijn tweede partij, waarna hij - na een kortstondig intermezzo van Mischa die een hattrick maakte - voor het beslissende zesde punt tekende en daarmee Ready 1 een mooie 6 - 4 overwinning bezorgde. Al met al een prima start van de najaarscompetitie.


Ready 2 handhaaft zich bovenin
Na de zege op Smash van vorige week kwam nu Maastricht op bezoek in De Beemde. Het werd een onverwacht zware dag voor het team. Chrit van Tol opende het bal met een zeer moeizame zege op Roland Ummels, waarna Kaj Nelissen en de uitstekend spelende Ruud Pessers de voorsprong uitbreidden naar comfortabele proporties. Chrit en Kaj wonnen vervolgens ook het dubbel gemakkelijk, maar daarna liep het ineens spaak bij de Broekhemse formatie. Tegen angstgegner Roland zag Kaj zijn 100% in rook op gaan, waarna Chrit zijn meerdere moest erkennen in nieuwkomer Wim Janssen. Maar dan was er nog altijd Ruud om Ready 2 de juiste weg te wijzen. Op overtuigende wijze won hij zijn twee resterende partijen en groeide zo uit Man van de Wedstrijd. Tussendoor nam Kaj nog revanche voor zijn eerdere nederlaag. Met de tweede 7 - 3 overwinning op rij blijft Ready 2 bovenin meedraaien.


Tweede opeenvolgende zege Ready 3
Ready 3 begon vorige week de najaarscompetitie met een mooie zege op Kluis. In de tweede speelronde stond een confrontatie met Fortus uit Panningen op het programma. Het team schoot uit de startblokken. Simone Tossings won overtuigend haar eerste wedstrijd en gaf zo het goede voorbeeld aan debutant Max Bodelier. Hoewel hij pas sinds april bezig is, heeft hij in korte tijd enorme progressie gemaakt. Dat bleek resultaat te hebben: zijn allereerste competitiewedstrijd won hij met speels gemak. Een makkelijke overwinning van Ger Lechanteur zette Ready op een ruime 3 - 0 voorsprong. Daarna was er sprake van een kortstondig dipje. Het duo Simone / Max verloor het dubbel, waarna Max moest ondervinden dat competitie toch nog net even wat anders is dan trainen. Aan de hand van Simone en Ger werd de voorsprong echter weer uitgebreid, waarna Simone in de laatste wedstrijd met de nodige moeite haar hattrick wist te voltooien en als Vrouw van de Wedstrijd Ready 3 een 6 - 4 zege bezorgde.

 
 
 
 

1 september

TTV Ready sterk uit de startblokken
Met de zomervakantie achter de rug en kinderen die weer achter de schoolbanken kruipen, is de start van de najaarscompetitie nooit ver weg. Afgelopen zaterdag was het zover en mochten team 2 en 3 beiden aantreden in de vierde klasse.


Solide zege voor Ready 2
Na een onfortuinlijke campagne in de derde klasse vorig seizoen, vindt Ready 2 zichzelf dit seizoen terug in de vierde klasse. Dat direct weer promoveren uit de vierde klasse niet zo evident is, weet het team nog van enkele seizoenen terug. Het motto is dan ook gewoon om lekker te spelen en aan het einde van de rit te kijken wat de eindbalans is. Met Smash uit Stramproy als tegenstander op de eerste speeldag, kwam er al meteen geduchte tegenstand naar De Beemde. Met Orte Hermus had men immers een speler in de gelederen die ruim twee seizoenen geleden voor het laatst zijn meerdere moest erkennen. Hoewel Ready sterk begon aan de wedstrijd met een eenvoudige zege van Chrit van Tol, liep het daarna even spaak. Kaj Nelissen speelde een fletse pot die hij op ervaring over de streep trok, waarna Ruud Pessers in een prachtige wedstrijd aan het kortste eind trok tegen - jawel - Orte Hermus. In het dubbel moesten Chrit en Kaj alle zeilen bij zetten om uiteindelijk toch te moeten zien hoe Smash voor de 2 - 2 tekende. Vervolgens ging het tot 3 - 3 gelijk op, waarna Ready het gaspedaal indrukte voor een eindsprint. Ruud won zijn twee overige wedstrijden met overmacht en ook Chrit wist op kenmerkende wijze een tweede punt te noteren. Wedstrijd van de dag was de tweestrijd tussen Kaj en Orte. Aanvankelijk werd Kaj van het kastje naar de muur gestuurd in De Beemde die even was omgedoopt tot schiettent, maar met een even spectaculaire als onverwachte comeback wist hij zijn hattrick te voltooien. Zodoende begint Ready 2 het seizoen met een mooie 7 - 3 overwinning en het spel zal vertrouwen hebben gekweekt voor de wedstrijden die komen.


Ready 3 vecht zich naar overwinning
De laatste seizoenen boekte Ready 3 in de schaduw van de promotiestrijd continu een beetje progressie. Iets dat dit seizoen zeker weer tot de mogelijkheden behoort. Ready 3 mocht aanvangen tegen Kluis 6, een team waar het al enkele seizoenen tegen strijdt. De wedstrijd begon onfortuinlijk met een nederlaag van Miranda Willems-C�rvers. Richard Mensch wist dat vervolgens ruimschoots goed te maken door geen spaan heel te laten van zijn eerste opponent, waarna Ger Lechanteur Ready op voorsprong zette in een lastige wedstrijd tegen de defensief sterk spelende Theo Hendrix. Ervaring komt met de jaren zeggen ze wel eens. Die voorsprong stond helaas niet lang op het scorebord. Miranda en Richard waren in het dubbel niet opgewassen tegen de bezoekers. Richard speelde daarna een puike pot tegen Frans van Oosterbosch die hij - ondanks een 2 - 0 voorsprong - niet wist te bekronen. Een tweede nederlaag van Miranda zorgde voor een 2 - 4 achterstand. Maar zoals altijd was nestor Ger bij de les om het team bij de hand te nemen. Zoals de oude familietradities luiden, scoorde hij een hattrick. Daar waar de wrange nasmaak bij Richard nog overheerste, wist hij de knop om te zetten en zijn laatste wedstrijd te winnen. Het eindslot was voor Miranda, die met een makkelijke overwinning alsnog zorgde voor een mooie 6 - 4 overwinning. Een prima seizoensstart voor Ready 3.

 
     
 

Naar boven