Info

 

Nieuws

 

Competitie

 

Oud papier

 

Historie

 
                     
   

voor meer nieuws zie

 
 

Najaarscompetitie door Kaj Nelissen

 
 

2 december

Het eindverdict
Terwijl enkele teams nog een competitieronde moeten afwerken, zit het er op voor alle Ready-teams. Zo aan het einde van het seizoen kan de balans opgemaakt worden. Voor Ready kan het afgelopen seizoen getypeerd worden als een goed seizoen met als kerst op de taart een kampioenschap!


Ready 1 eindigt op plek 3
Het eerste team mocht afreizen naar het verre Venray om daar aan te treden tegen de kampioen Red stars. Ronald Quadvlieg, Mischa Lechanteur en Lucien Corvers hadden aan twee punten genoeg om de derde plaats veilig te stellen, maar waren niet van plan de kampioen een makkelijke avond te geven. Vanaf het begin was de strijd hoog. Ronald en Mischa wisten hun eerste partij te winnen. Lucien verloor van de sterke man bij Red stars. Het dubbel werd een echte kraker. De twee sterkste mannen van de poule namen het op tegen Ronald en Mischa. In een spannende partij waren Ronald en Mischa die de winst naar zich toe trokken. Ondanks het euforische gevoel moest Mischa zijn meerdere kennen in de tegenstander en ook Ronald wist het winnen niet door te zetten. Lucien verloor nipt zijn tweede partij. In de laatste partijen van de dag wist alleen Mischa nog te scoren en zo werd met 6-4 verloren. Ondanks deze verliespartij mag team 1 terugkijken op een goed seizoen, met als hoogtepunt de winstpartij van 7-3 op de kampioen hetgeen door geen andere team is gepresteerd.


Ready 2 overtuigend kampioen
Het tweede team reisde met een voorsprong van 16 punten af naar nummer twee Fortus. Door personele problemen moesten enkel Ruud Pessers en Chrit van Tol het kampioenschap veilig stellen. Ruud begon voortvarend en won zijn eerste partij. Chrit moest zijn eerste partij afgeven. Het dubbel werd overtuigend gewonnen, maar een vervolg bleef uit. Was de spanning dan toch de spelbreker vandaag? Het duurde tot de laatste wedstrijd totdat er weer een winstpartij voor Ready te noteren was. Chrit wist met deze winstpartij een 7-3 eindstand op het bord te zetten. Met deze stand waren zij afhankelijk van de wedstrijd Heerlen-Maastricht. Gelukkig wist Heerlen 4 punten af te snoepen van Maastricht, waardoor Ready 2 zich kampioen mag noemen. Volgende week mogen de andere teams uitmaken wie tweede en derde wordt. Een dikke chapeau aan de heren van het tweede: Ruud, Chrit, Patrick, Kaj en Pascal.


Ready 3 sluit competitie af met nederlaag
Het derde team ging deze zaterdag op bezoek bij Landgraaf. Ready 3 wist de laatste wedstrijden niet te winnen en tegen de nummer 1 zou het niet makkelijk worden. Landgraaf bewees meteen dat het niet voor niks op de eerste plaats stond. Zowel Miranda Willems-Corvers, Max Bodelier als Tom Hoogers verloren hun eerste partij. Het duurde tot de zesde wedstrijd toen Tom een eerste winstpartij wist te pakken. Miranda en Max kwamen er vandaag niet aan te pas en verloren hun tweede wedstrijd. Tom bleek de enige die iets kon terug doen tegen het sterke Landgraaf door zijn tweede partij te winnen. Zo werd aan het eind van de dag een stand van 8-2 in het voordeel van Landgraaf genoteerd. Momenteel bestierd het derde team een vijfde plaats, maar op de zesde plaats staat Kerkrade met 3 wedstrijden minder. Aangezien het verschil maar 6 punten bedraagt, zal het derde team dit seizoen afsluiten op een voorlaatste plaats.

 
 
 
 

24 november

Geen winst voor Ready-teams


Ready 1 behoudt derde plaats ondanks verlies
Het eerste team mocht aan het einde van de middag aantreden tegen Kluis en hiervoor werden Mischa Lechanteur, Lucien Corvers en Freddy Tossings afgevaardigd. Mischa ging voortvarend van start en won zijn eerste partij. Lucien kon dit niet doorzetten en verloor zijn partij. Freddy, die na een lange tijd afwezigheid weer van de partij was, miste nog wat ritme en verloor. Het dubbel Lucien / Freddy kon het tij ook niet keren. Na het dubbel wist Mischa weer een partij af te snoepen van Kluis. Helaas was Freddy nog altijd zoekende en verloor hij zijn tweede partij. Lucien was solidair met hem en verloor ook zijn tweede wedstrijd. De druk lag weer bij Mischa, maar deze moest zijn meerdere erkennen in de tegenstander. Freddy wist ondanks een goed spel niet tot scoren te komen. De laatste partij van de dag was voor Lucien die deze winnend wist af te sluiten en daardoor de eindstand op 7-3 bracht. Volgende week zijn enkele punten tegen kampioen Red stars genoeg voor het veilig stellen van de derde plaats.


Zeldzaam gelijkspel voor Ready
Het tweede team ging deze zaterdag op bezoek bij Brunssum. Ruud Pessers begon met een game verlies, maar herpakte zich en won zijn eerste partij. Chrit van Tol had een offday en kwam niet in zijn spel tijdens de eerste wedstijd. Derde man Patrick Theunisz moest ook nog op gang komen en verloor zijn eerste partij. Het dubbel Ruud / Chrit was succesvol en de partijen erna van Ruud en Patrick werden ook in winst omgezet. Chrit kon de lijn niet doorzetten en ook Patrick kon niet meer winnen. Ruud was deze dag in goede doen en won ook zijn derde wedstrijd. Chrit mocht als laatste zijn offday compleet maken door ook zijn laatste wedstrijd te verliezen. Met een eindstand van 5-5 werd voor de eerste keer dit seizoen niet gewonnen. Gelukkig zijn de tekenen voor het kampioenschap nog altijd goed. Momenteel heeft Ready een voorsprong van 16 punten tegen de nummer twee Fortus, waar zij volgende week op bezoek mogen gaan. Na afloop van de wedstrijd werd in de kantine van Brunssum al eens een voorproefje genomen op het komende kampioenschap, getuige een zingende voorzitter.


Ready 3 komt niet meer tot winnen
Tegen middenmoter Elsloo zocht het derde team naar een overwinning na de vele verliespartijen de afgelopen tijd. Het was aan Ger Lechanteur, Tom Hoogers en Simone Kusters-Tossings om dit te bewerkstelligen. Simone wist deze dag niet tot scoren te komen. Ger won twee partijen, maar moest zijn meerdere keren in de jeugdige Dayenne Voncken. Ook Tom kon niet van Dayenne winnen, maar wist wel zijn andere twee partijen te winnen. Al met al werd het een nipt verlies van 6-4. Volgende week wacht de laatste wedstrijd van het seizoen voor het derde team. Dan mogen zijn aantreden tegen de kampioen Landgraaf.

 
 
 
 

10 november

Resultaten wisselend als het weer


Ready 2 met minimale winst verder op koers
Het tweede team van Ready had Ruud Pessers, Chrit van Tol en Pascal Kabo afgevaardigd om voor winst te spelen in Maastricht. De start was voortvarend door winstpartijen van zowel Ruud als Chrit. Pascal kon niet volgen en incasseerde zijn eerste verlies partij van de dag. Het dubbel was weer een prooi voor Ready. Vervolgens moest Ready twee verliespartijen noteren. Zowel Ruud als Pascal kwamen niet tot winst. Chrit was in goede doen vandaag en pakte ook zijn tweede partij. Pascal kon het tij niet keren en verloor ook zijn laatste partij. Ruud wist wel weer te winnen en de vandaag ongenaakbare Chrit maakte de hattrick vol. Met een eindstand van 4-6 voor Ready is er nog steeds sprake is van kampioenskoers!


Verre reis voor een paar punten
Ready 3 mocht deze zaterdag op weg naar Fortus in Panningen, dat vooraf 1 punt achter Ready stond. De start was niet goed, want zowel Richard Mensch en Miranda Willems-Corvers verloren hun eerste partij. De ervaren Ger Lechanteur wist iets terug te doen, maar bij het dubbel werd weer een verliespartij genoteerd voor Ready. Na het dubbel zette de negatieve spiraal zich voort. Naast Richard verloor nu ook Ger een partij. Miranda wist zich goed terug te vechten naar een winstpartij. Ge´nspireerd door haar winst wist ook Ger weer te winnen. Richard kon deze dag niet aan het gewenste niveau komen en verloor ook zijn laatste partij. In de laatste partij van de dag kon Miranda het goede spel niet doorzetten en verloor. Hiermee werd de eindstand van 7-3 voor Fortus en daarmee doen zij haasje over met Ready in de stand.

 
 
 
 

3 november

Goed weekend voor Ready-teams


Ready 1 zet goede reeks voort
Op deze eerste zaterdag in november kregen Ronald Quadvlieg, Denis van de Bool en Mischa Lechanteur de heren van Sittard op bezoek. Op papier de nummer laatst, maar dat bleek in de praktijk toch een zware kluif. Ronald opende de score door een moeizame vijfsetter te winnen. Denis kwam niet in zijn spel moest de winst aan de tegenstander laten. Mischa wist daarna zijn partij te winnen. Het dubbel werd een zware dobber, maar Mischa en Ronald wisten deze in de vijfde set naar zich toe te trekken. Na het dubbel werden de wedstrijden niet minder zwaar. Zowel Ronald als Mischa wisten hun partijen met moeite te winnen. Denis kon ondanks zijn beter wordende spel niet tot winst komen. Uiteindelijk werd het enigszins geflatteerd 7-3 in het voordeel van Ready. Met deze overwinning stijgt het eerste team naar een tweede plaats. Enige kanttekening is dat zij een wedstrijd meer gespeeld hebben.


Team 2 is niet te stoppen
De heren van het tweede mochten aantreden tegen drie jongedames uit Heerlen. Ruud Pessers startte meteen met een overwinning. Door hem ge´nspireerd wist ook Chrit van Tol zijn partij te winnen. Patrick Theunisz mocht vervolgens aantreden en moest na spannende strijd zijn meerdere erkennen in tegenstander Carlijn Kusters. Na het gewonnen dubbel wist Chrit de stand naar 4-1 te brengen. Vervolgens moest ook Ruud na een viersetter een verliespartij incasseren tegen diezelfde Carlijn. Patrick wist zich te herstellen en won zijn tweede partij. Daarna was het aan Chrit om te proberen de goed spelende Carlijn te doen stoppen. In een nek-aan-nekrace moest ook Chrit het hoofd buigen. Patrick en Ruud wonnen hun laatste partijen. Uiteindelijk hebben de jeugdige dames de heren niet op de knieŰn gekregen en zo werd het 7-3 voor Ready 2.


Ready 3 naar derde plaats
Het derde team wilde de nipt verloren wedstrijd van de vorige keer gauw vergeten en tegen Kerkrade weer de winning mood oppakken. Om dit te realiseren waren Tom Hoogers, Max Bodelier en Simone Kusters-Tossings van de partij. Deze laatste opende met een overwinning. Max kon dit helaas niet voortzetten en verloor in vier games. Tom zorgde met zijn degelijk spel dat oude rot in het vak, Joop van Gilst, het onderspit moest delven. Het dubbel Max/Tom bleek een goede combinatie en zo werd de tussenstand 3-1. Na het dubbel kwam de veerkracht van Max goed van pas. In zijn tweede partij van de dag kwam hij twee keer voor te staan, maar wist de tegenstander steeds weer terug te komen. In de alles beslissende vijfde game kon Max uiteindelijk met 14-12 de winst naar zich toe te trekken. In het vervolg van de wedstrijd verloor Simone haar tweede partij met duidelijke cijfers en de derde partij zeer nipt. Ook Max kon zijn winstpartij geen vervolg geven en verloor met een vijfsetter zijn laatste partij. Tom Hoogers bleek deze dag oppermachtig en won al zijn partijen. Met een 6-4 eindstand in het voordeel van Ready is voorzichtig de winning mood weer opgepakt en bestierd Ready 3 een derde plaats in de poule.

 
 
 
 

20 oktober

Kranig verweer in De Beemde


Ready 1 plots schier onverslaanbaar
De laatste weken is er sprake van een klein mysterie in De Beemde: Ready 1 is plots niet te kloppen. Na ruime zeges op Brunssum en koploper Red Stars, moest nu Elsloo geloven aan de ongekende dadendrang van het team. De wedstrijd begon met een bekend tafereel: Mischa Lechanteur die het bal opent en Ready direct op voorsprong zet. Vervolgens wisten ook Ronald Quadvlieg en Lucien Corvers in vijfsetters af te rekenen met de bezoekers uit Elsloo. Nadat Mischa en Ronald met een sterk dubbel de voorsprong zelfs tot 4 - 0 hadden uitgebreid, wisten de bezoekers een puntje af te snoepen van Ronald. Hoewel Ready 1 het in het restant van de wedstijd niet cadeau kreeg en hard moest werken, viel haast alles goed. Enkel Lucien verloor nog een wedstrijd in een spannende vijfsetter. Met de 8 - 2 zege verstevigt Ready 1 haar positie in de middenmoot en lijkt het het degradatiespook definitief gedag te kunnen zeggen.


Kampioenschap weer stapje dichterbij voor Ready 2
Het hele seizoen is Ready 2 vrijwel ongenaakbaar in de vierde klasse. Tegen hekkensluiter Armada kwam daar geen verandering in. Daar zag het in eerste instantie echter niet naar uit. Nadat Ruud Pessers de gastheren eenvoudig op voorsprong had gezet, werd Kaj Nelissen te kijk gezet door de sterk spelende Rik v.d. Munckhof en ging Pascal Kabo verrassend kopje onder tegen Bram Cox. Vervolgens was het echter gedaan met de pret voor de bezoekers en liet Ready 2 zien waarom het de koploper is. Ruud en Kaj speelden een solide dubbel, waarna beide dankzij twee enkelzeges de achterstand in een mum van tijd ombogen in een ruime voorsprong. Hoogtepunt van de dag kwam op naam van Pascal: tegen Rik herpakte hij zichzelf en nam hij in een razendspannende vijfsetter revanche voor zijn eerdere nederlaag. Via twee zeges van Kaj en Pascal werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 7 - 3 in Broekhems voordeel. Hoewel Ready 2 twee wedstrijden meer heeft gespeeld dan alle andere teams, ziet de stand er rooskleurig uit. Concurrenten Fortus en Maastricht staan dik twintig punten achter en moeten zelfs nog tweemaal de degens met elkaar kruisen.


Ready 3 laat tegenstander ontsnappen
Ready 3 trad in Broekhem aan tegen Destatec 2. Richard Mensch ging vliegend van start en nam direct een 2 - 1 voorsprong tegen Linda Roeffen, maar wist zijn sterke start niet te bekronen. Vervolgens bood Max Bodelier moedig weerstand, maar bleek hij nog een maatje te klein voor het Swalmense geweld. Gelukkig was er Simone Kusters-Tossings om het startsein te geven voor een Broekhemse inhaalrace. Eenvoudig won ze haar eerste partij waarmee ze haar teamgenoten leek te inspireren. Hoewel Richard en Max het dubbel nog verloren, begonnen ze erna uit een ander vaatje te tappen. Richard kwam in een zware partij tegen Sem Bonten op voorsprong, zag zijn momentum beetje bij beetje verdampen, maar wist uiteindelijk de rug te rechten en in een vijfde game alsnog de zege veilig te stellen. Man van de dag was toch echter Max. In zijn vijf maanden dat hij bezig is met tafeltennis, heeft hij een opmerkelijke progressie geboekt en tegen Destatec werd alle noeste trainingsarbeid vertaald naar een prachtige prestatie. In een kraker rekende hij af met de onverslaanbaar geachte Linda, waarna hij ook nog eens eenvoudig afrekende met zijn laatste tegenstander: een schitterende dubbelklapper. Chapeau! Helaas bleken de bezoekers op het einde net wat doortastender en moest Ready 3 een nipte 4 - 6 nederlaag slikken.

 
 
 
 

13 oktober

T.T.V. Ready onverslaanbaar!


Ready 1 wint overtuigend
Het eerste team mocht deze zaterdag aantreden tegen de promovendus Brunssum. Ronald Quadvlieg zette zijn degelijke spel van de afgelopen weken voort en behaalde een hattrick. Denis van de Bool daarentegen had te kampen met een off-day. Ondanks de goede prestaties van de afgelopen week kwam hij deze week maar tot 1 winstpartij. Verrassing van de dag kwam op naam van Lucien Corvers, die na weken van weinig tot geen resultaat, nu een keiharde hattrick neerzette. Met de 7-3 winst verstevigd Ready 1 zijn positie in de middenmoot van de poule.


Ready 2 stevent af op kampioenschap
Terwijl velen nog rustig waren aan het opstarten waren, mochten de heren van het tweede al vroeg op weg voor de wedstrijd tegen degradatiekandidaat Smash. De heren lijken dit seizoen niet te stoppen. Ook in Stramproy werden de winstpartijen aan elkaar geregen. Zowel Chrit van Tol, Kaj Nelissen als Ruud Pessers wisten ieder twee winstpartijen bij te schrijven. Het dubbel Kaj / Ruud bleek ook succesvol en zo werd het 7-3 voor Ready. Ready 2 gaat nu ruimschoots aan kop in de poule.


Ready 3 weet weer wat winnen is
Het derde team speelde dit weekend een avondwedstrijd bij Kluis in Geleen. Na het verlies van de afgelopen weken was het zaak om zo snel mogelijk weer de winning mood op te pakken. Tegen het laagst geplaatste team in de poule zou dit wel eens kunnen lukken. De start was spannend met zowel winst- als verliespartijen. Echter, na het dubbel viel de bal vaker in het voordeel van Ready. Paul Geuskens bleek ongenaakbaar en scoorde een 3 op 3. Ger Lechanteur wist 2 partijen op zijn naam te zetten. Miranda Willems-Corvers zorgde voor het zesde punt en daarmee werd de stand 6-4 in het voordeel van Ready. Met deze overwinning nestelt Ready 3 zich in de middenmoot van de poule.

 
 
 
 

6 oktober

Wat een dag in de Beemde!


Verrassende winst Ready 1
Ready 1 verslaat de ongenaakbaar geachte koploper Red Stars met maar liefst 7-3! Zowel Mischa Lechanteur, Ronald Quadvlieg als Denis van de Bool wisten allen 2 partijen te winnen. Het dubbel Mischa / Ronald zorgde voor de kerst op de taart.


Ready 2 is niet te stoppen
Daarnaast zet Ready 2 een grote stap richting promotie door nummer twee Fortus 3 met een 7-3 nederlaag terug naar Panningen te sturen. Ook hier waren de winstpartijen mooi verdeeld. Kaj Nelissen, Chrit van Tol en Pascal Kabo wisten ieder twee partijen te winnen. Het dubbel Chrit / Kaj leverde het zevende punt op.


Ready 3 komt tekort
Ready 3 kwam tekort tegen koploper Landgraaf, maar men kan met opgeheven hoofd terugkijken op de 3-7 nederlaag. Paul Geuskens wist twee punten af te snoepen van de tegenstander. Simone Tossings deed er nog puntje bij. Helaas wist Max Bodelier deze keer niet tot scoren te komen.

 
 
 
 

29 september

Zwaar weekend in de Beemde


Flinke nederlaag Ready 1
Ready 1 kreeg bezoek van Kluis 3 uit Geleen met de zoals altijd hyperfanatieke John Bocken: een zware kluif. Mischa Lechanteur gaf zijn teamgenoten tijdens de openingswedstrijd direct het goede voorbeeld door zijn 100% score te behouden en Kluis het nakijken te geven. Lucien Corvers en Denis van de Bool wisten dat hem helaas echter niet na te doen. Van de twee kwam Denis nog het dichtst bij een zege: Henk Verstappen was in een vijfsetter net wat te sterk. Op de beslissende momenten was Kluis de hele wedstrijd net even wat scherper en gewiekster. Gelukkig niet gewiekst genoeg om Mischa te verrassen. Met alweer zijn derde hattrick van het seizoen zorgde hij hoogstpersoonlijk ervoor dat de nederlaag beperkt bleef tot 3 - 7 waarmee Ready 1 een belangrijk gaatje houdt richting de degradatiezone.


Ready 2 dendert door
Tegen Brunssum 7 kreeg Ready 2 de mogelijkheid om de sterke seizoensstart een passend vervolg te geven. Doordat de tegenstander slechts met twee man aantrad, stond het team vooraf al op een 3 - 0 voorsprong. Dat leidde er echter niet toe dat Brunssum wat ademruimte kreeg, integendeel. Vanaf de start liet Ready 2 duidelijk zien wie sterker was. Ruud Pessers, terug van vakantie, en Kaj Nelissen lieten geen spaan heel van Brunssum en wonnen al hun partijen. Enkel Pascal Kabo liet toe dat Wim Hopmans de eer kon redden voor Brunssum. Het dubbel was prooi voor Pascal en Kaj. Dankzij de ruime 9 - 1 zege verstevigt Ready 2 haar koppositie en staat het na vijf wedstrijden op 38 punten. Volgende week wacht in De Beemde de wedstrijd tegen naaste achtervolger Fortus 3 uit Panningen.


Geflatteerde nederlaag voor Ready 3
Ready 3 trad in een spannende wedstrijd aan tegen het jeugdig enthousiasme van Elsloo 4. Dat technische superioriteit niet alles zegt in tafeltennis, bleek tijdens deze wedstijd meer dan eens. Op karakter vochten Richard Mensch, Tom Hoogers en Max Bodelier elke wedstrijd voor de punten. Toch was de einduitslag nogal vertekend. In de eerste helft van de wedstrijd was Ready gelijkwaardig aan Elsloo, maar moest het toch een 0 - 5 achterstand slikken. Het was aan de verbetenheid van Richard en Tom te danken dat Ready toch nog twee dikverdiende punten overhield aan de confrontatie. Na vijf speelrondes blijft Ready 3 meedraaien onderin de brede middenmoot.

 
 
 
 

22 september

Het weerbericht uit De Beemde: wisselvallig
Het zal niemand zijn ontgaan: de herfst heeft haar intrede gedaan in ons kikkerlandje. De diverse teams van TTV Ready waren afgelopen weekend net zo onstuimig en wisselvallig als het weer.


Ready 1 lijdt nipte nederlaag
Ready 1 ging op bezoek bij het altijd lastige Elsloo 2. Met kopman Mischa Lechanteur terug in de gelederen werd de jacht op eerherstel geopend na de nederlaag tegen Sittard vorige week. Diezelfde Mischa bezorgde Ready direct een vliegende start. Helaas werd die teniet gedaan door nederlagen van Lucien Corvers en Freddy Tossings. Laatstgenoemden revancheerden zich echter direct samen in een puike dubbelpartij die in vijf games in Broekhems voordeel werd beslist. Met de tweede zege van Mischa pakte Ready halverwege zelfs een voorsprong. Maar waar de eerste helft nog goed verliep, sloeg de wedstrijd om in de tweede helft. Freddy en Lucien hadden niet veel meer in de melk te brokkelen en verloren hun resterende partijen. Het was te danken aan Mischa dat door wederom een hattrick de nederlaag beperkt bleef tot 4 - 6.


Wind in de rug voor Ready 2
Na hun degradatie vorig seizoen beleeft Ready 2 een uitstekende start in de vierde klasse. Na drie opeenvolgende 7 - 3 zeges volgde in de vierde speelronde een uitwedstrijd in Horst tegen Armada 3. Chrit van Tol boekte vorige week een hattrick en trok die lijn direct door in de eerste wedstrijd. Vervolgens was Patrick Theunisz echter kansloos tegen de kanonskogels Sraar Hesen, waarna Kaj Nelissen in een ietwat moeizame pot Ready weer op voorsprong zette. Na het dubbel als tussendoortje voor Chrit en Kaj dolf Chrit - ondanks drie matchpoints - in een oerspannende vijfsetter het onderspit tegen diezelfde Sraar. Vervolgens kwam Ready niet meer in de problemen. Patrick overwon zichzelf en daarna ook de tegenstander om zo zijn overige twee wedstrijden te winnen. Ook Chrit wist zonder moeite zijn laatste pot te winnen en zo twee punten te noteren. Man van de wedstrijd werd echter Kaj die na wat opstartproblemen met bij vlagen mooi spel tekende voor een drieklapper. Ready 2 doorbreekt daarmee haar reeks en komt met de 8 - 2 zege op 29 punten: de jacht op promotie lijkt te zijn ingezet.


Zware middag Ready 3
Na een sterke competitiestart is Ready 3 teruggezakt in de middenmoot. Tegen Destatec 2 uit Swalmen mocht het proberen de draad weer op te pakken. Daar dachten de gastheren echter anders over en al snel keek Ready tegen een 0 - 2 achterstand aan na nederlagen van Paul Geuskens en Max Bodelier. Tom Hoogers bracht, mede door een flinke dosis vakantieroes, Ready weer terug in de wedstrijd. Teken van een wederopstanding was het helaas echter niet. Op de bepalende momenten bleek Destatec net wat gewiekster en doortastender. Enkel Paul en Max (alweer zijn derde zege van het seizoen als debutant) wisten beide nog een wedstrijd te winnen. Ready 3 lijdt daarmee een 3 - 7 nederlaag en blijft daarmee in de middenmoot staan.

 
 
 
 

15 september

Ready 1 onderuit in Sittard
Op bezoek bij Sittard speelde Ready 1 haar tweede wedstrijd van het seizoen. Na de mooie zege op Brunssum van vorige week, trad nu een totaal andere opstelling aan. Freddy Tossings opende het bal, maar een glorieuze entree werd het helaas niet. Vervolgens had Lucien Corvers eveneens weinig in te brengen tegen de jeugdige opponent. Maar dan was er gelukkig de ietwat onberekenbare Denis van de Bool. Vaak komt het er niet helemaal uit, maar af en toe zijn er hoge pieken. Het spel van de Sittardenaren lag hem en met een overwinning bracht hij Ready terug in de wedstrijd om erna in combinatie met Lucien ook het dubbel in Broekhems voordeel te beslissen. Nadat Sittard weer op voorsprong kwam, was het wederom Denis die de stand gelijk trok, waarna Lucien Ready zelfs aan de leiding bracht. Verder dan dat kwam het helaas niet. Met drie zeges op rij trokken de gastheren uit Sittard een kleine 6 - 4 zege naar zich toe.


Steady flow bij Ready 2
Met het halve team op vakantie, had Ready 2 te kampen met enige problemen in de bezetting. Tegen Heerlen 6 bleek dat echter geen enkel probleem te zijn, integendeel. Chrit van Tol trok op al zijn ervaring de openingswedstrijd naar zich toe en zette Ready op het goede spoor. In een spannende wedstrijd nam Patrick Theunisz vervolgens de leiding, maar moest hij het uiteindelijk uit zijn grote teen halen om de pot alsnog te winnen. Invaller Max Bodelier wist daarna ook in zijn tweede wedstrijd voor Ready een overwinning te behalen. In het vervolg van de wedstrijd kon Ready de controle behouden. Chrit tekende voor zijn eerste hattrick van het seizoen, terwijl Patrick ook zijn tweede wedstrijd won en in zijn derde nipt zijn meerdere moest erkennen in de Heerlense equipe. Na de flitsende start van Max Bodelier, begon de motor echter wat te pruttelen en moest hij zijn overige partijen aan de gasten laten. Ready 2 behaalt zijn derde 7 - 3 overwinning op rij en grijpt zo de koppositie.


Ready 3 lijdt eerste nederlaag
Team 3 moest uitspelen tegen het altijd lastige Kerkrade. Kerkrade speelde met een jeugdspeler en twee "oude rotten" die vroeger al gespeeld hadden. Joop kan zelfs nog oud speler van Ready en bij het inspelen tegen heel hem leek al op een wedstrijd (waar kennen we dit van)! Paul Geuskens speelde drie goede partijen en kon 2 keer de winst pakken. Tegen Casper moest Paul toch buigen in de vijfde set. Miranda Willems-Corvers kon alleen tegen Angela een punt pakken, maar toch goed gespeeld. Richard Mensch kwam vandaag helaas tekort (gebrek aan techniek blijft een probleem). Tegen Angela verloor hij in de 5de set, ondanks een 2 sets voorsprong. In het dubbel hadden Miranda en Richard geen schijn van kans. (dank aan Richard Mensch)

 
 
 
 

8 september

Succesvol weekend voor TTV Ready
In een benauwde Beemde was het afgelopen zaterdag zwoegen voor alle teams. Maar aan het eind van de rit was elke druppel zweet het meer dan waard.


Overtuigende start Ready 1
Ready 1 handhaafde zich vorig seizoen in de tweede klasse en zal dit seizoen hetzelfde doel nastreven. Met een start tegen promovendus Brunssum lag een goede start in het verschiet. In een spannende eerste wedstrijd trok Ronald Quadvlieg nipt aan het kortste eind nadat hij sterk terugkwam uit geslagen positie. Vervolgens was het aan Mischa Lechanteur om de gelijkmaker aan te laten tekenen. Met een nederlaag van Denis van de Bool keek Ready 1 bij aanvang van het dubbel wederom tegen een achterstand aan. Met het dubbel werd echter het startsein gegeven voor een wederopstanding van de Broekhemse gastheren. Ronald en Mischa wonnen overtuigend het dubbel, waarna Mischa korte metten maakte met Thei Geurts en Ready weer op voorsprong zette. Vervolgens was het tijd voor de "Quadvlieg-show". Na een zomer met een operatie en diverse tegenslagen liet hij zien dat hij het spelletje niet verleerd is. Met hard werken nam hij revanche op zijn eerdere nederlaag en won hij zijn tweede partij, waarna hij - na een kortstondig intermezzo van Mischa die een hattrick maakte - voor het beslissende zesde punt tekende en daarmee Ready 1 een mooie 6 - 4 overwinning bezorgde. Al met al een prima start van de najaarscompetitie.


Ready 2 handhaaft zich bovenin
Na de zege op Smash van vorige week kwam nu Maastricht op bezoek in De Beemde. Het werd een onverwacht zware dag voor het team. Chrit van Tol opende het bal met een zeer moeizame zege op Roland Ummels, waarna Kaj Nelissen en de uitstekend spelende Ruud Pessers de voorsprong uitbreidden naar comfortabele proporties. Chrit en Kaj wonnen vervolgens ook het dubbel gemakkelijk, maar daarna liep het ineens spaak bij de Broekhemse formatie. Tegen angstgegner Roland zag Kaj zijn 100% in rook op gaan, waarna Chrit zijn meerdere moest erkennen in nieuwkomer Wim Janssen. Maar dan was er nog altijd Ruud om Ready 2 de juiste weg te wijzen. Op overtuigende wijze won hij zijn twee resterende partijen en groeide zo uit Man van de Wedstrijd. Tussendoor nam Kaj nog revanche voor zijn eerdere nederlaag. Met de tweede 7 - 3 overwinning op rij blijft Ready 2 bovenin meedraaien.


Tweede opeenvolgende zege Ready 3
Ready 3 begon vorige week de najaarscompetitie met een mooie zege op Kluis. In de tweede speelronde stond een confrontatie met Fortus uit Panningen op het programma. Het team schoot uit de startblokken. Simone Tossings won overtuigend haar eerste wedstrijd en gaf zo het goede voorbeeld aan debutant Max Bodelier. Hoewel hij pas sinds april bezig is, heeft hij in korte tijd enorme progressie gemaakt. Dat bleek resultaat te hebben: zijn allereerste competitiewedstrijd won hij met speels gemak. Een makkelijke overwinning van Ger Lechanteur zette Ready op een ruime 3 - 0 voorsprong. Daarna was er sprake van een kortstondig dipje. Het duo Simone / Max verloor het dubbel, waarna Max moest ondervinden dat competitie toch nog net even wat anders is dan trainen. Aan de hand van Simone en Ger werd de voorsprong echter weer uitgebreid, waarna Simone in de laatste wedstrijd met de nodige moeite haar hattrick wist te voltooien en als Vrouw van de Wedstrijd Ready 3 een 6 - 4 zege bezorgde.

 
 
 
 

1 september

TTV Ready sterk uit de startblokken
Met de zomervakantie achter de rug en kinderen die weer achter de schoolbanken kruipen, is de start van de najaarscompetitie nooit ver weg. Afgelopen zaterdag was het zover en mochten team 2 en 3 beiden aantreden in de vierde klasse.


Solide zege voor Ready 2
Na een onfortuinlijke campagne in de derde klasse vorig seizoen, vindt Ready 2 zichzelf dit seizoen terug in de vierde klasse. Dat direct weer promoveren uit de vierde klasse niet zo evident is, weet het team nog van enkele seizoenen terug. Het motto is dan ook gewoon om lekker te spelen en aan het einde van de rit te kijken wat de eindbalans is. Met Smash uit Stramproy als tegenstander op de eerste speeldag, kwam er al meteen geduchte tegenstand naar De Beemde. Met Orte Hermus had men immers een speler in de gelederen die ruim twee seizoenen geleden voor het laatst zijn meerdere moest erkennen. Hoewel Ready sterk begon aan de wedstrijd met een eenvoudige zege van Chrit van Tol, liep het daarna even spaak. Kaj Nelissen speelde een fletse pot die hij op ervaring over de streep trok, waarna Ruud Pessers in een prachtige wedstrijd aan het kortste eind trok tegen - jawel - Orte Hermus. In het dubbel moesten Chrit en Kaj alle zeilen bij zetten om uiteindelijk toch te moeten zien hoe Smash voor de 2 - 2 tekende. Vervolgens ging het tot 3 - 3 gelijk op, waarna Ready het gaspedaal indrukte voor een eindsprint. Ruud won zijn twee overige wedstrijden met overmacht en ook Chrit wist op kenmerkende wijze een tweede punt te noteren. Wedstrijd van de dag was de tweestrijd tussen Kaj en Orte. Aanvankelijk werd Kaj van het kastje naar de muur gestuurd in De Beemde die even was omgedoopt tot schiettent, maar met een even spectaculaire als onverwachte comeback wist hij zijn hattrick te voltooien. Zodoende begint Ready 2 het seizoen met een mooie 7 - 3 overwinning en het spel zal vertrouwen hebben gekweekt voor de wedstrijden die komen.


Ready 3 vecht zich naar overwinning
De laatste seizoenen boekte Ready 3 in de schaduw van de promotiestrijd continu een beetje progressie. Iets dat dit seizoen zeker weer tot de mogelijkheden behoort. Ready 3 mocht aanvangen tegen Kluis 6, een team waar het al enkele seizoenen tegen strijdt. De wedstrijd begon onfortuinlijk met een nederlaag van Miranda Willems-Corvers. Richard Mensch wist dat vervolgens ruimschoots goed te maken door geen spaan heel te laten van zijn eerste opponent, waarna Ger Lechanteur Ready op voorsprong zette in een lastige wedstrijd tegen de defensief sterk spelende Theo Hendrix. Ervaring komt met de jaren zeggen ze wel eens. Die voorsprong stond helaas niet lang op het scorebord. Miranda en Richard waren in het dubbel niet opgewassen tegen de bezoekers. Richard speelde daarna een puike pot tegen Frans van Oosterbosch die hij - ondanks een 2 - 0 voorsprong - niet wist te bekronen. Een tweede nederlaag van Miranda zorgde voor een 2 - 4 achterstand. Maar zoals altijd was nestor Ger bij de les om het team bij de hand te nemen. Zoals de oude familietradities luiden, scoorde hij een hattrick. Daar waar de wrange nasmaak bij Richard nog overheerste, wist hij de knop om te zetten en zijn laatste wedstrijd te winnen. Het eindslot was voor Miranda, die met een makkelijke overwinning alsnog zorgde voor een mooie 6 - 4 overwinning. Een prima seizoensstart voor Ready 3.

 
     
 

Naar boven